Francoski Spiderman

Drzni plezalec, znan kot francoski Spiderman, je kljub močnemu vetru in dežju splezal na najvišji nebotičnik na svetu, imenovan Taipei 101, ki se nahaja v Tajvanski prestolnici.

Oblečen v rdeč dežni plašč, pajkice in plezalne čevlje, se je na 510 metrov visoko poslovno stavbo brez večjih težav povzpel v roku dobrih štirih ur.

»Zame je to bil resnično velik trenutek in občutil sem velikansko zadoščenje. Kljub močnim bolečinam v mišicah sem se počutil popolnoma olajšanega,« je povedal plezalec po ponovnem spustu na tla v enem izmed dvigal nebotičnika.
Dvainštiridesetletni Francoz je danes v svetu že precej znan plezalec. Med drugim je osvojil tudi Empire State Building v New Yorku in pariški ponos – Eiffelov stolp.

Tokrat je za zaščito pred padcem med celotnim podvigom izjemoma uporabljal varnostne vrvi, za plezanje pa uporabljal le roke in noge. Za varnostne vrvi se je odločil zgolj zaradi zahteve organizatorjev. Sam upa, da se bo nekega dne ponovno vrnil na Tajvan in nebotičnih osvojil brez kakršnekoli dodatne zaščite.

Dodaj odgovor